Με λίγα λόγια..

Ξεκίνησε με σεμνότητα, αγάπη και μεράκι για τα ιδανικά της Κρητικής παράδοσης, με στόχο την προβολή του ανεξάντλητου πλούτου της μεγαλονήσου.

Συμβάλει καθημερινά μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και πάντα με γνώμονα τον πολιτισμό μας, στη διατήρηση, στη διάδοση και τη διάσωση της παράδοσης μας.


Νέα και Ανακοινώσεις.
Τα τελευταία νέα!
Απρ
16
2019
Aκούστε ζωντανά στον Ερωτόκριτο 87,9 κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11.00 - 13.00 την εκπομπή ΔΟΞΑΡΙΕΣ με το Γιώργο Κοκαράκη
Ιούλ
26
2017
Παρουσιάση του βιβλίου της Μάρως Γεωργιλαδάκη "Στα ζάλα μου" τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 19:00 στο Παλαιινό στο Ηράκλειο... Ομιλήτής - συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κοκαράκης.... Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι : Αλεξανδράκης Σταμάτης Ατσαλάκης Νεκτάριος Γιαμαλής Γιάννης Κορνηλάκης Διονύσης Σταυρουλάκης Μιχάλης Ψαρουλάκης Κώστας & Ρινακάκης Γιώργος
Οκτ
28
2014
φυτώρια aloe vera με την αδειοδότηση του υπουργείου ανάπτυξης και τροφίμων και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών για μια νέα καλλιέργεια που καθημερινά μεγαλώνει το ενδιαφέρον της διάθεσής της από εγχώριες αλλά και ξένες εταιρίες. Για τους νέους καλλιεργητές αλόης φυτώρια κάτω από 1 ευρώ. Τηλ:2892052640 & 6936705555
Στα χνάρια της παράδοσης
Στα χνάρια τση παράδοσης τιμή ‘ναι όσοι διαβαίνουν, για να θυμούνται οι παλιοί κι οι νέοι να μαθαίνουν.
Γιάννης Καπετανάκης
Τηλέφωνο : 6936 705 555
Email : info@kokaris.gr
Βιογραφικό
Η πορεία του Γιώργου Κοκαράκη μέχρι και σήμερα

O Γιώργος Κοκαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973 και μεγάλωσε στο χωριό Κλήμα του σημερινού Δήμου Φαιστού.

Παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός στον τομέα “Ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και αυτοματισμοί”.

Η ασχολία του με το ραδιόφωνο ξεκίνησε το 1989, στην έναρξη της λειτουργίας του πρώτου επαγγελματικού ραδιοφωνικού σταθμού της νότιας Κρήτης “ΡΑΔΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙ 89,5 FM”

Αργότερα, για μία ολόκληρη δεκαετία συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό σταθμό “DREAM FM 90,6” ως υπεύθυνος προγράμματος και ως παραγωγός καθημερινής λαογραφικής εκπομπής

Aπό το 2005 έως και το 2010 στο “Ράδιο ΜΟΙΡΕΣ” της νότιας Κρήτης είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση καθημερινής 3 ωρης εκπομπής με κρητική μουσική

Ένας από τους βασικούς ιδρυτές του Ρ/Σ “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 87,9 fm ” που παρουσιάζει σήμερα την εκπομπή “ΔΟΞΑΡΙΕΣ” κάθε Τρίτη & Πέμπτη 11.00 – 13.00 ζωντανά.

To Σεπτέμβριο του 2003 κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην τηλεόραση CRETA με δική του εβδομαδιαία παραγωγή, μπαίνοντας στα σπίτια όλων των κρητικών μέσο της εκπομπής “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” Εκπομπή λαογραφικού χαρακτήρα με κύριο θέμα τη κρητική μουσική, από αξιόλογα συγκροτήματα κρητών καλλιτεχνών τα οποία φιλοξενούσε σε γνωστά κέντρα διασκεδάσεως του νησιού.

Η επιτυχημένη πορεία της εν λόγο εκπομπής οδήγησε στην επιμέλεια & παρουσίαση και δεύτερης παράλληλης λαογραφικής εβδομαδιαίας εκπομπής, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό σε παραγωγή του καναλιού αυτή τη φορά, με βασικό στόχο την ανάδειξη ιστορικών, λαογραφικών, πολιτιστικών θεμάτων.

Τίτλος της νέας πλέον εκπομπής “ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ”.

Να σημειώσουμε ότι μέρος του αρχείου της εκπομπής “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” προβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αίθουσες συγκεντρώσεων των ομογενών μας στη Μελβούρνη και στο Σύδνευ της Αυστραλίας μετά από πρόταση και έντονη επιθυμία του προέδρου του συλλόγου Ρεθεμνιωτών Μελβούρνης “ΑΡΚΑΔΙ” και ομόφωνη υποστήριξη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Eπίσης το αρχείο των εκπομπών “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” (του οποίου τα δικαιώματα έχει εξ’ ολοκλήρου ο Γιώργος Κοκαράκης) προβάλλεται ανά διαστήματα στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY στην Αθήνα.

Έχει διατελέσει για 3 χρόνια μέλος του Δ.Σ. Ελληνικού ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού του για 4 συναπτά έτη με σημαντική προσφορά στα χρόνια της θητεία του.

Έχει τιμηθεί για την πολύτιμη προσφορά του στην κρητική μουσική από τους Πολλιτιστικούς Συλλόγους:

  • Απολύχνου το 2006
  • Κορφών το 2006
  • Βρέλλη το 2008
  • Μαγαρικαρίου – Καπετάν Πετρακογιώργης το 2010
  • Επίσης από τη λέσχη εφέδρων καταδρομέων – αλεξιπτωτιστών και διασωστών Κρήτης το 2006.

Οι παραπάνω αλλά και άλλες διακρίσεις και έπαινοι του Γιώργου Κοκαράκη έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο www.kokaris.gr

Είναι μέλος της ΠΑΔΕ (Παγκρήτια δημοσιογραφική ένωση) από το 2006.

Έχει βρεθεί αλλεπάλληλες φορές ως συντονιστής, ομιλητής και παρουσιαστής σε τιμητικές βραδιές Κρητών καλλιτεχνών, σε εκδηλώσεις μνήμης πολιτιστικών φορέων, παρουσιάσεις δισκογραφιών, αλλά και βιβλίων καταξιωμένων μαντιναδογράφων σε όλο το νησί.

Είχε την τιμή να προλάβει να φιλοξενήσει (κυρίως τηλεοπτικά), να γνωρίσει και να γαλουχηθεί από μεγάλες μορφές της κρητικής μουσικής όπως:

Λεωνίδας Κλάδος, Νίκος Μανιάς, Γιάννης Μαρκογιαννάκης, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Γεράσιμος Σταμματογιαννάκης, Σπύρος Σιφογιωργάκης, Μανώλης Κακλής, Μανώλης Καρπουζάκης, Γιώργος Καλομοίρης, Γιώργης Κατσαμάς.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΑΡΑΚΗΣ